U.S.V.I. Etna

Activiteit

KNIR-evenement De Dag van Rome – Thuis in Italië 2 juli 2022

Na twee jaar afwezigheid organiseren de Ambassadeurs van het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) wederom hun evenement uit liefde voor de Eeuwige Stad. Het KNIR is het oudste en grootste Nederlandse Instituut van de Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland en vervult een belangrijke functie in het verbinden van de Nederlandse en Italiaanse academische gemeenschap. Daarnaast biedt het Instituut jonge onderzoekers en studenten de mogelijkheid onderzoek te doen en cursussen te volgen in Rome. Ieder jaar halen de Ambassadeurs van het KNIR het Instituut voor één dag naar Nederland. Dit jaar presenteren wij met trots De Dag van Rome – Thuis in Italië!

Op 2 juli 2022 zal Tolhuistuin in Amsterdam-Noord voor één dag volledig in het teken staan van Rome. Tijdens het gratis toegankelijke middagprogramma komen wij met workshops, muziek en een wijnproeverij alvast in Italiaanse sferen. Aan het begin van de avond, tijdens Tutti a Tavola, zal er genoten worden van heerlijk Italiaans eten terwijl jonge onderzoekers van het KNIR over hun onderzoek vertellen. Het wetenschappelijke avondprogramma is gevuld met een collegetour, een panelgesprek over Italiaanse feest- en festivalcultuur en bijzondere gasten. De avond zal worden afgesloten met een Italiaanse pubquiz, waarna genoeg tijd is om na te borrelen, te praten en bij te komen van het dagje Italië aan het IJ.

Voor het volledige programma en tickets voor het evenement kijk je op de website van Tolhuistuin (https://tolhuistuin.nl/evenementen/de-dag-van-rome). Houd ook vooral het Instagramaccount van de Ambassadeurs (@knirambassadeurs) in de gaten voor alle updates over het evenement. We nodigen iedereen die zich in de Italiaanse geschiedenis en cultuur interesseert, en die het Instituut al kent of wil leren kennen, graag uit voor deze bijzondere dag! Zien we jullie op 2 juli?

Ciao!

De KNIR-Ambassadeurs